1. Algemene voorwaarden

Informatie en wettelijke vermeldingen (Dienstenwet van 26 maart 2010, B.S. 30.04.2010, omzetting Europese Richtlijn 2006/123/EG)

Mr. Vanstalle werkt onafhankelijk en maakt geen deel uit van multidisciplinaire activiteiten en/of multidisciplinaire partnerschappen.

Mr. Vanstalle oefent het beroep uit in persoonlijke naam.

De zetel van het kantoor is gevestigd  in België, te 9000 Gent , Visserij 101, email dorothee.vanstalle@waterfront.law-firm.be, tel GSM 0032 476 91 00 77.  Mr. Vanstalle is ingeschreven in de kruispuntbank van ondernemingen onder het ondernemingsnummer (K.B.O. 0818.833.715).

De advocaat informeert de cliënt stipt over de uitvoering van zijn opdracht en over het verloop van de behandeling van de zaak.

De door de advocaat aanvaarde opdracht leidt tot een inspanningsverbintenis en niet tot een resultaatsverbintenis.

Teneinde een adequate en tijdige behandeling van de gegeven opdracht mogelijk te maken, dient de cliënt aan de advocaat, zelfs ongevraagd, onmiddellijk alle informatie te verstrekken die met zijn zaak verbonden is. Hij dient er tevens zorg voor te dragen dat hij zijn volle medewerking verleent gedurende het verloop van het dossier . De cliënt staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de door of namens hem aan de advocaat verstrekte gegevens, informatie en stukken . De cliënt is gehouden de advocaat onverwijld in te lichten indien er zich bepaalde feiten, wijzigingen en omstandigheden voordoen, van welke aard ook, die in verband met de uitvoering van de opdracht van de advocaat van belang kunnen zijn.

De cliënt zal een overeenkomst met de advocaat ondertekenen en verklaren dit document te hebben gelezen en de inhoud ervan door de advocaat te hebben uitgelegd gekregen.

De cliënt zal genoeg tijd krijgen om na te denken over het toevertrouwen van persoonlijke gegevens aan de advocaat voor de behandeling van het dossier en zal hierover een doordachte beslissing kunnen nemen. 

De cliënt zal alle gewenste vragen kunnen stellen aan de advocaat en deze zullen bevredigend worden beantwoord. 

Beroep op derden

De cliënt gaat akkoord dat de advocaat voor de uitvoering van diens opdrachten geheel of gedeeltelijk een beroep doet op andere advocaten en aangewezen derden (gerechtsdeurwaarder, notaris, architect, ingenieur, accountant, vertaler, een advocaat vervanger, advocaat specialist of andere derden etc .) Indien bij de uitvoering van de overeengekomen werkzaamheden derden worden ingeschakeld, is de advocaat gevolmachtigd de eventuele door die derden gehanteerde aansprakelijkheidsbeperkingen namens de cliënt te aanvaarden.

Indien het voor de uitvoering van de opdracht van de advocaat noodzakelijk is dat op een derde een beroep wordt gedaan, laat de cliënt de keuze daarvan aan de advocaat.

Derdengelden

De advocaat stort alle bedragen die hij voor zijn cliënt ontvangt binnen de kortst mogelijke tijd door aan zijn cliënt. Indien de advocaat een bedrag niet onmiddellijk kan doorstorten, verwittigt hij de cliënt van de ontvangst van het bedrag en brengt hij hem op de hoogte van de reden waarom het bedrag niet wordt doorgestort.

De advocaat mag op de bedragen die hij ontvangt voor rekening van de cliënt sommen inhouden tot dekking van de openstaande voorschotten of staten van kosten en ereloon. Hij brengt de cliënt hiervan schriftelijk op de hoogte. Deze bepaling doet geen afbreuk aan het recht van de cliënt om de ereloonstaten van de advocaat te betwisten en betaling van deze ingehouden bedragen te vorderen.

De advocaat stort alle bedragen die hij van de cliënt ontvangt voor rekening van derden onmiddellijk door aan deze derden.

Kosten en ereloon

De staat van kosten en ereloon van een advocaat kan drie elementen bevatten: kosten van de advocaat, de gerechtskosten en uitgaven en het ereloon van de advocaat.

De kosten van de advocaat worden vooraf met de cliënt overeengekomen.

De gerechtskosten en de uitgaven zijn de kosten die de advocaat heeft moeten voorschieten aan derden, zoals de gerechtsdeurwaarder, de griffie, vertalers en openbare instanties. Deze kosten worden precies en gedetailleerd in de staat van kosten en ereloon vermeld.

Het ereloon is de vergoeding voor de door de advocaat geleverde diensten.

Het ereloon wordt vooraf met de cliënt overeengekomen.

De advocaat kan voor de aanvang van de opdracht en lopende de behandeling van de zaak één of meerdere voorschotten vragen. 

In de eindstaat van kosten en ereloon worden de voorschotten op het totale bedrag in mindering gebracht.

De cliënt betaalt de voorschotten en de eindstaat van kosten en ereloon van de advocaat binnen de 15 dagen na ontvangst van de uitnodiging tot betalen op rekening IBAN BE05 8900 1467 0875 – BIC VDSP BE 91. De advocaat kan, indien dit voor de goede dienstverlening noodzakelijk is, gemotiveerd kortere betalingstermijnen bepalen.

Alle verzoeken tot betaling en facturen ( provisienota’s en staten van kosten en ereloon van de advocaat) zijn inclusief B.T.W., en betaalbaar op de zetel van het advocatenkantoor binnen de 15 dagen na factuurdatum. In geval van laattijdige betaling is het saldo van kosten en ereloon van rechtswege, en zonder ingebrekestelling onmiddellijk opeisbaar, en is de advocaat niet gehouden tot verdere prestaties. De advocaat kan hiervoor in gebeurlijk geval nooit aansprakelijk worden gehouden. Protest kan slechts tijdig geschieden binnen de 15 dagen na ontvangst van het verzoek tot betaling of de factuur en is slechts geldig voor zover schriftelijk gedaan. In geval van laattijdige betaling zijn van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlinterest van 10% per jaar, alsmede een schadevergoeding van 10 % (met een minimum van 90,00 euro, onder voorbehoud van vermeerdering wegens hogere kosten) verschuldigd. In geval van betwisting is het Belgisch recht van toepassing, en zijn enkel de Ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Gent, het vredegerecht van het vijfde kanton Gent, en de Rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen, afdeling Gent bevoegd.

Aansprakelijkheid

Mr. Vanstalle is voor haar beroepsaansprakelijkheid individueel verzekerd in eerste rang via een collectieve polis afgesloten door de Gentse balie bij Amlin Corporate Insurance, Koning Albert II-laan te 1210 Brussel (makelaar J. Van Breda Risk & Benefits, Moretuslei 297, 2140 Antwerpen). De polis burgerlijke aansprakelijkheid advocaten verleent dekking van 2.500.000,00  euro  per advocaat per schadegeval per jaar, doch onder voorbehoud van de door de polis gemaakte verduidelijkingen, uitzonderingen en /of vrijstellingen.

De advocaat aanvaardt geen aansprakelijkheid indien en zolang de cliënt zijn verplichtingen niet nakomt . Behoudens uitdrukkelijk anders overeengekomen wordt de aansprakelijkheid van de advocaat wegens beroepsfouten in elk geval conventioneel beperkt tot het bedrag dat in voorkomend geval door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar wordt uitgekeerd . 

Indien de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar de schade niet dekt, zonder dat de advocaat hieraan fout heeft, wordt de schadevergoeding op grond van een beroepsfout van de advocaat beperkt in hoofdsom, kosten en intrest tot het bedrag van de op dat ogenblik reeds aangerekende kosten en erelonen.

Zijn echter niet verzekerd: de eisen die tegen de verzekerden worden ingesteld in de VS of Canada, of onder de wetgeving of de rechtsmacht van de VS of Canada.

Beëindiging van de overeenkomst

De cliënt kan op elk ogenblik de overeenkomst beëindigen door de advocaat daarvan schriftelijk op de hoogte te brengen. 

Op eerste verzoek zal de advocaat aan de cliënt de stukken van het dossier terugbezorgen.

De advocaat kan te allen tijde een einde maken aan de overeenkomst, door de cliënt hiervan schriftelijk te verwittigen. Voor de bepaling van het ogenblik waarop hij zijn prestaties staakt, dient de advocaat rekening te houden met de mogelijkheid van de cliënt om tijdig de nodige bijstand te verkrijgen van een andere advocaat.

Intellectuele eigendom

Alle rechten met betrekking tot intellectuele prestaties die de advocaat bij de uitvoering van de opdracht ontwikkelt of gebruikt , daaronder mede begrepen adviezen, werkwijzen, contracten, ontwerpen van procedurestukken, etc. …. komen toe aan de advocaat. 

Behoudens uitdrukkelijke voorafgaande en schriftelijke toestemming van de advocaat is het de cliënt niet toegestaan de intellectuele verwezenlijkingen van de advocaat of de vastlegging daarvan op gegevensdragers te verspreiden, openbaar te maken of te exploiteren.

Nietigheden

De nietigheid van één of meerdere van de bepaling(en) in onderhavige overeenkomst heeft geenszins de nietigheid van de volledige overeenkomst tot gevolg. Het betrokken beding zal desgevallend in overleg tussen partijen worden vervangen door een beding dat de strekking van het oorspronkelijke beding zoveel mogelijk benadert.

Geschillenbeslechting

Mr. Vanstalle verleent haar diensten onder toepassing van het Belgisch recht. In geval van geschillen zijn enkel de rechtbanken van de plaats waar het kantoor gelegen is, bevoegd met name de Rechtbanken van de provincie Oost-Vlaanderen, afdeling Gent (België), inzonderheid de Ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Gent, het vredegerecht van het vijfde kanton Gent, en de Rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen, afdeling Gent

In het kader van een buitengerechtelijke geschillenbeslechting is Mr. Vanstalle inzake ereloonbetwistingen onderworpen aan de arbitrageregels inzake ereloonbetwistingen van de balie Gent van 17 februari 2009 en de Codex van de balie Gent van 1 februari 2009. U kan meer informatie verkrijgen over de kenmerken en toepassingsvoorwaarden van deze regeling op de website van de balie te Gent (http://www.baliegent.be) . Mr. Vanstalle is niet onderworpen aan andere gedragscodes.

Indien de cliënt verdere informatie wenst te bekomen of een klacht heeft, kan hij/zij Mr. Vanstalle bereiken op bovenstaand kantooradres, hetzij telefonisch, per post, of per email.

  1. Privacyverklaring

De cliënt weet dat in het kader van een overeenkomst met de advocaat persoonlijke gegevens verwerkt worden, in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving inzake gegevensbescherming, in het bijzonder de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679 van 27 april 2016 (“AVG”), voor de in deze overeenkomst vermelde doeleinden, alsook met het oog op de naleving van wetgeving en reglementering die van toepassing is op de advocatuur, dat de leden van het kantoor toegang zullen hebben wanneer het nodig is om het dossier te behandelen, en dat persoonsgegevens mogelijk uitgewisseld kunnen worden met andere advocaten en actoren van de gerechtelijke wereld in België en binnen de EU voor de behandeling van het dossier, en de cliënt gaat daarmee akkoord.

De cliënt geeft de uitdrukkelijke toestemming aan de advocaat om deze informatie, en desgevallend de persoonsgegevens[1], gegevens betreffende strafrechtelijke veroordelingen en strafbare feiten[2] en de bijzondere categorieën van persoonsgegevens[3]die hierin begrepen zouden zijn, te verwerken[4] voor een of meer welbepaalde doeleinden zoals omschreven in het voorwerp van de dienstverlening en de  taak van de advocaat onder punt 1, en om o.m. onze verplichtingen te vervullen in het kader van de witwaspreventie- en anti-fraudewetgeving (cf. nr. 3 hieronder)), uitvoering te geven aan een gerechtelijk of administratief bevel of reglementering van de Orde van Vlaamse Balies na te leven.

De advocaat behoudt daarnaast het recht om deze informatie te verwerken met het oog op het leveren van een correcte en kwalitatieve dienstverlening en goede uitvoering van zijn opdracht/overeenkomst, zijn gerechtvaardigde belangen of deze van derden, de uitoefening van het fundamenteel recht op vrijheid van meningsuiting of informatie en/of de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering, alsook met het oog op het prospecten-, klanten- en leveranciersbeheer, algemene boekhouding en administratie.

De verwerkte persoonsgegevens worden enkel en alleen in overeenstemming met de opdracht/overeenkomst van de advocaat aan volgende ontvangers meegedeeld: medewerkers en werknemers van de verwerkingsverantwoordelijke, betrokkene zelf, verwerkers  en verwerkingsverantwoordelijken waarop een beroep wordt gedaan met het oog op en voor zover nodig voor de uitoefening van een specifieke opdracht (bv. IT-dienstverleners, boekhouder, tegenpartijen en/of hun advocaten, rechtbanken, (gerechts)deskundigen, vertalers, gerechtsdeurwaarders, notarissen, landmeters, architecten, syndicus, advocaten vervangers, advocaten specialisten, etc.

De advocaat heeft in overeenkomsten met deze derden duidelijke afspraken gemaakt omtrent de kwaliteit van de gegevensverwerking in overeenstemming met de verplichtingen opgelegd door de relevante privacy wetgeving. De derden kunnen de gegevens uitsluitend gebruiken voor de doeleinden zoals bepaald door de advocaat en in overeenstemming met deze Privacyverklaring. Onverminderd het voorgaande is het mogelijk dat de advocaat uw persoonsgegevens moet openbaar maken: aan de bevoegde autoriteiten (i) wanneer de advocaat hiertoe verplicht is op grond van de wet of in het kader van een gerechtelijke procedure en (ii) ter vrijwaring en verdediging van diens rechten. Wanneer de advocaat of nagenoeg al diens activa wordt overgenomen door een derde partij, in welk geval uw persoonsgegevens één van de overgedragen activa zal zijn.

De cliënt heeft het recht om een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van zijn persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van zijn toestemming of bezwaar op de verwerking van zijn persoonsgegevens aan de advocaat te richten.[5]

De advocaat verbindt zich ertoe om binnen een termijn van een (1) maand de cliënt van een gemotiveerd antwoord op zijn verzoek te voorzien. Afhankelijk van de complexiteit van het (de) verzoek(en) en van het aantal verzoeken kan die termijn indien nodig met nog eens twee (2) maanden worden verlengd.[6] Dit antwoord moet op gemotiveerde wijze aangeven waarom de advocaat (niet) ingaat op het (de) gevraagde verzoek(en) van de cliënt.

De advocaat behoudt zich desgevallend het recht voor een redelijke vergoeding aan te rekenen in het licht van de administratieve kosten waarmee het inwilligen van het (de) verzoek(en) gepaard gaat/gaan.

Het recht van de cliënt om geïnformeerd te worden, geldt niet wanneer zij/hij reeds over deze informatie beschikt (of redelijkerwijze kan beschikken), indien deze gegevens vertrouwelijk moeten blijven uit hoofde van een beroepsgeheim en wanneer het verstrekken van die informatie onmogelijk blijkt of onevenredig veel inspanning zou vergen, in het bijzonder bij verwerking met het oog op archivering in het algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden. Het recht van de cliënt om gegevens aan te passen en of te verwijderen geldt niet wanneer een wettelijke verplichting noopt tot het bewaren van deze gegevens of wanneer de gegevens nodig zijn voor het uitoefenen van het recht op vrijheid van meningsuiting en informatie of voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering.

Alle informatie wordt opgeslagen in een beveiligde omgeving die niet toegankelijk voor het publiek is. De advocaat en enkel de personen die daartoe zijn gemachtigd, hebben toegang tot de persoonsgegevens, en enkel en alleen als die gegevens relevant zijn om hun opdracht te vervullen. Indien de gegevens van de cliënt moeten worden gedeeld voor de verwerking/opvolging van het dossier, gebeurt dit via een beveiligd elektronisch systeem voor informatie-uitwisseling via Sharepoint en/of in geval van gerechtelijke procedures, via het e-deposit/DPA elektronische systeem of enige andere applicatie.

In principe zal de advocaat uw persoonsgegevens niet doorgeven aan entiteiten gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Ingeval er toch sprake zou zijn van een overdracht van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte (EER) aan een bestemmeling die zijn woonplaats of zetel heeft in een land dat niet onder een adequaatheidsbesluit valt, uitgevaardigd door de Europese Commissie, dan zal deze doorgifte worden beheerst door bepalingen van een doorgifteovereenkomst, die ofwel (i) de standaard contractuele clausules zoals bepaald in de ‘Beslissing van de Europese Commissie van 5 februari 2010 (Decision 2010/87/EC)’ zal bevatten, ofwel (ii) gebaseerd is op enig ander mechanisme op grond van de privacy wetgeving of enige andere regelgeving betreffende de verwerking van persoonsgegevens waardoor er passende waarborgen worden geboden.

De advocaat verzoekt personen jonger dan 16 jaar geen persoonlijke gegevens mee te delen tenzij er hiervoor toestemming van ouder(s) of voogd(en) is verkregen. 

De gegevens van de cliënt worden bewaard voor de duur van de verwerking van het dossier. Als het dossier éénmaal wordt afgesloten, worden de gegevens in het dossier minimaal tien jaar bewaard, te rekenen vanaf het einde van de diensten van de advocaat, om deze in staat te stellen zijn/haar (wettelijke) verantwoordelijkheden na te komen: (i) voor de naleving van een verjarings-of vervaltermijn voorzien in de wet of van een andere wettelijke verplichting ii) voor het leveren van een correcte en kwalitatieve dienstverlening en goede uitvoering van de opdracht/overeenkomst iii) voor het gerechtvaardigd belang iv) voor de uitoefening van het fundamenteel recht op vrijheid van meningsuiting en recht van verdediging of informatie v) voor de instelling, uitvoering of onderbouwing van een rechtsvordering. Met het oog op het prospecten-, klanten- en leveranciersbeheer, algemene boekhouding en administratie, worden uw gegevens niet langer bewaard dan nodig voor de doeleinden waarvoor de gegevens zijn verzameld. De verzamelde gegevens kunnen dus ook in een modellen-/kennisbibliotheek.

In het kader van de dienstverlening is het niet uitgesloten dat zowel de cliënt als de advocaat of een medewerker of stagiair van deze laatste, digitale communicatiemiddelen gebruiken. Bij het gebruik hiervan kan niet dezelfde absolute vertrouwelijkheid van de met cliënt uitgewisselde informatie worden gewaarborgd als bij een raadpleging op kantoor. Als de cliënt hiermee niet akkoord gaat, moet hij/zij de advocaat op kantoor raadplegen. Opteert de cliënt voor een digitale vergadering met opname van het gesprek, dan wordt de cliënt verzocht de advocaat voorafgaand aan dit gesprek zijn/haar schriftelijke toestemming voor de opname te bezorgen. Verder valt op te merken dat om een uitnodiging voor een digitale vergadering te kunnen versturen, de leverancier van het digitale communicatiemiddel noodzakelijk in kennis moet worden gesteld van het e-mail adres of telefoonnummer van de cliënt. Als de cliënt hiermee niet akkoord gaat, kan geen digitale vergadering plaatsvinden en moet de cliënt de advocaat op kantoor of telefonisch raadplegen.

De verwerkingsverantwoordelijke van uw persoonsgegevens is Mr. Vanstalle die lid van de Orde van Advocaten bij de balie te Gent is en onderworpen aan de deontologie  van de Orde van Vlaamse Balies en die van de Nationale Orde. Deze reglementen kunnen geraadpleegd worden in het Nederlands, het Frans, en het Engels op de websites van de onderscheiden Orden. (http://www.advocaat.behttp://www.baliegent.be)

Wanneer de cliënt het oneens is met de manier waarop de advocaat zijn/haar persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en/of verwerkt, kan u vanzelfsprekend contact opnemen met de advocaat. Daarnaast beschikt u over de mogelijkheid om een klacht bij de toezichthoudende autoriteit in te dienen, die u via onderstaande gegevens kan contacteren: Gegevensbeschermingsautoriteit Drukpersstraat 35 1000 BRUSSEL Tel: +32 (0)2 274 48 00 Fax: +32 (0)2 274 48 35 E-mail: commission@privacycommission.be

De advocaat kan deze Privacyverklaring wijzigen, bijvoorbeeld naar aanleiding van marktevoluties, nieuwe verwerkingsactiviteiten en gewijzigde wetgeving. De advocaat informeert u voorafgaandelijk via courante communicatiekanalen van elke inhoudelijke wijziging en vraagt wanneer de wet dit vereist uw voorafgaande toestemming voor  nieuwe verwerkingsactiviteiten.

  1. Witwaspreventie

Afhankelijk van de aard van de diensten die de advocaat aan u dient te verstrekken, is het mogelijk dat hij/zij is verplicht de wetgeving en baliereglementering inzake anti-witwas- en antiterrorismefinanciering strikt na te leven. In dergelijk geval, is de advocaat voornamelijk gehouden tot een identificatie- en waakzaamheidsplicht ten aanzien van zijn cliënt. In dat kader is de advocaat verplicht informatie over de identificatie, de kenmerken van de cliënt en doel en aard van de verrichting te bewaren gedurende 10 jaar. De advocaat kan, met het oog hierop, overgaan tot het uitvoeren van controles met behulp van externe elektronische databanken. De cliënt is zich bewust van de uitgebreide identificatieverplichtingen die worden opgelegd door de geldende preventieve antiwitwaswetgeving en aanvaardt dat de hiermee in overeenstemming zijnde kosten en erelonen in rekening worden gebracht.

Deze procedure vergt de medewerking van de cliënt en verplicht cliënten die werken onder de vorm van rechtspersoon of andere juridische constructie om hun advocaat mee te delen wie de uiteindelijke begunstigde achter deze rechtsvorm is. De cliënt verbindt zich ertoe om de advocaat te informeren van elke wijziging die zijn of haar status kan beïnvloeden. De cliënt verbindt zich ertoe de door de advocaat gevraagde informatie op eerste verzoek te bezorgen. Indien de cliënt de informatie weigert te verstrekken, nadat deze werd opgevraagd, zal de advocaat de zakelijke relatie niet kunnen aangaan en, indien hij/zij reeds voorlopig is opgetreden, zal hij/zij zijn/haar verdere tussenkomst moeten beëindigen.  Daarnaast verplicht de antiwitwaswetgeving de advocaat in bepaalde omstandigheden om mogelijke vermoedens van witwassen of van financiering van terrorisme waarin de cliënt zou zijn betrokken, te melden aan de Stafhouder van zijn/haar balie. De advocaat is niet aansprakelijk jegens de cliënt voor de gevolgen van enige rapportering die te goeder trouw wordt gedaan. 

  1. Slotverklaring

Mr. Dorothée Vanstalle behoudt zich het recht voor om haar algemene voorwaarden op elk ogenblik te wijzigen. De laatste versie is online terug te vinden op de website en onmiddellijk van toepassing. De datum van laatste wijziging is 16 augustus 2022.



[1] Persoonsgegevens dienen begrepen te worden in de zin van art. 4, 1) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming als “alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon („de betrokkene”); als identificeerbaar wordt beschouwd een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een voor – en achternaam, geslacht, geboortedatum en – plaats, adresgegevens, telefoonnummer, e-mail adres, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of van een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit van die natuurlijke persoon; maar ook bankrekeningnummer(s) , (on)roerend vermogen, samenstelling gezin, gerechtelijk verleden, 

[2] Conform artikel 10 Algemene Verordening Gegevensverwerking.

[3] Conform artikel 9, 1) Algemene Verordening Gegevensbescherming betreft dit persoonsgegevens waaruit ras of etnische afkomst, politieke opvattingen, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, of het lidmaatschap van een vakbond blijken, en verwerking van genetische gegevens, biometrische gegevens met het oog op de unieke identificatie van een persoon, of gegevens over gezondheid, of gegevens met betrekking tot iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid blijkt. 

[4] Conform artikel 4, 2) van Algemene Verordening Gegevensverwerking is een verwerking: een bewerking of een geheel van bewerkingen met betrekking tot persoonsgegevens of een geheel van persoonsgegevens, al dan niet uitgevoerd via geautomatiseerde procedés, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, structureren, opslaan, bijwerken of wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiden of op andere wijze ter beschikking stellen, aligneren of combineren, afschermen, wissen of vernietigen van gegevens. 

[5] Conform artikel 12 en verder van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

[6] Conform artikel 12 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.